SamenScholen

CURSUSAANBOD NAJAAR  2023

Let op! Al onze activiteiten zijn in ons tijdelijk onderkomen Arendshof 2 (tegenover van Haren)
UURTJE BEWEGEN
€ 50

Groep 1: maandag 09.30 - 10.30 uur
Groep 2: maandag 10.45 - 11.45 uur 
Data: 18 september t/m 18 december

Door de muziek, gaat het bewegen bijna vanzelf. De gevarieerde oefeningen zijn goed voor lichaam en geest. Alles passeert
de revue: rekken en strekken, spierversterking, coördinatie, balans en ontspanning. Het zijn goede oefeningen om fit te blijven of het, door dit uurtje bewegen, weer te worden. Aarzel niet, je krijgt er geen spijt van! 

Docent: professionele bewegingsdocent
14 lessen van 1 uur € 50 inschrijven

€ 50
BLIJ VAN ZINGEN
€50

Maandag 14.00 - 15.00 uur
Data: 18 september t/m 11 december (geen les 9 en 16 oktober)

Dit succesnummer houden we erin. Ongedwongen zingen met elkaar is heerlijk ontspannend en je wordt er echt blij van. Er worden populaire liedjes gezongen, die je meestal wel kent. Maar daar neemt Jamie geen
genoegen mee. Dus aan het eind van de middag klinkt het stukken beter en dat maakt het zo leuk.

Docent: Jamie van de Hombergh
12 lessen van 1 uur € 50 inschrijven

€50
Writing
CREATIEF SCHRIJVEN
€60

Maandag 14.00 - 16.00 uur 
Data: 23 oktober t/m 11 december

De alledaagse wereld is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Gewone gebeurtenissen worden bijzonder als je erover gaat schrijven. In deze cursus creatief schrijven leer je ervaringen en gedachten omzetten in tekst. We oefenen met verschillende technieken en je ontdekt gaandeweg je eigen schrijfstem. Elke week werken we aan de hand van een nieuw thema, bijvoorbeeld: vriendschap, reizen, de natuur en andere onderwerpen uit het gewone leven. We delen de teksten met elkaar, maar dat is geen verplichting. Of je nu een beginnende schrijver bent, of een ervaren auteur die op zoek is naar nieuwe inspiratie, creatief schrijven is voor iedereen.

Docent: Monique Smit
8 lessen van 2uur kosten € 60,- inschrijven

€60
Circuit board and AI micro processor, Artificial intelligence of digital human. 3d render
MEER WETEN OVER ARTIFICIAL INTELLIGENCE
€ 20

Dinsdag 10.00 -12.00 uur
Data: 7 november t/m 28 november

Vorig jaar hield Jan Baltussen een inleiding over AI. Dat bleek veel te kort voor dit veelzijdige onderwerp. Daarom hebben we hem teruggevraagd en nu voor een cursus van 4 bijeenkomsten. Hij zal ons uitleg geven over taalverwerking, plaatjes-verwerking, wetgeving en regulering en wat gebeurt er in de black-box, waar input omgezet wordt in output. Daarnaast wordt in iedere les de theorie concreet gemaakt in opdrachten waarmee je in kleine groepjes aan de slag gaat. Een leerzame cursus over het meest actuele onderwerp van dit moment.

Docent: Jan Balthussen
4 lessen van 2 uur kosten € 20,- inschrijven

€ 20
SPAANS
€ 35

Dinsdag groep 1 (beginners) - 14.00-15.00 uur  
Dinsdag groep 2  (basis nodig van minimaal 10 lessen) - 15.00-16.00 uur
Data: 19 sept, 3 okt,  31 okt, 14 nov, 28 nov en 12 dec

Rina’s devies is op een leuke en simpele manier zoveel mogelijk van de Spaanse taal te leren. Het helpt natuurlijk om de les thuis voor te bereiden en de woorden schat alvast te leren. Daarbij gaat het om een woorden die je direct kunt gebruiken bij de dagelijkse zaken, zoals winkelen en de weg vragen. 

Docent: Rina Rosario
6 lessen van 1 uur € 35,- inschrijven

€ 35
SCHILDEREN
€ 37.50

Dinsdag 14.00 - 16.00 uur Beide cursussen zitten vol!
Serie 1 26 september t/m 24 oktober
Serie 2 31 oktober t/m 28 november

De cursus daagt je uit om eens af te stappen van je gebaande pad, met vaak verrassende resultaten. De opdrachten zijn heel gevarieerd, waardoor je iedere keer weer wat nieuws leert.
Door de persoonlijke aanwijzingen van de docent, kan iedereen op zijn eigen niveau mee doen. Je kunt voor allebei de cursussen inschrijven, zodat er een lange reeks lessen ontstaat die allemaal weer nieuw zijn.

Docent: Wien de Graaf
Serie 1: 5 lessen van 2 uur kosten € 37,50
Serie 2: 5 lessen van 2 uur kosten € 37,50


€ 37.50
SAMEN LEZEN
€ 15,-

Dinsdag 14.00- 15.30 uur 
26 september (1 x per 5 á 6 weken, de volgende data zijn in overleg)

Het ultieme vakantiegevoel is voor veel mensen ‘lekker lezen’. Maar helaas komen we er vaak te weinig aan toe. Samen lezen geeft je de stimulans om voor de volgende
bijeenkomst het boek uit lezen. En vaak ook nog met wat meer aandacht, omdat je er met elkaar over gaat praten. De verschillende invalshoeken zijn verrassend en maakt de leeservaring rijker.

Begeleiding: Els Hoyng
3 bijeenkomsten € 15,- inschrijven

€ 15,-
Mensen doen aan Tai Chi
TAI CHI
€ 50

Woensdag 10.00-11.00 groep 1 ( gevorderden)
Woensdag 11.15-12.15 groep 2 ( beginners)
Data: 20 september t/m 20 december

Beginnerscursus Tai Chi
Voor iedereen die wil kennismaken met Tai Chi.  Tai Chi is een Chinese verdedigingskunst die ook wordt gebruikt als bewegingskunst. De bewegingen zijn vloeiend en iedereen kan meedoen. Tai Chi helpt je om de spieren soepel te houden en je wordt er blij van. Het gaat om 
eenvoudige bewegingen, die met precisie en concentratie worden uitgevoerd. Hierdoor ontspannen zowel lichaam als geest. Bekijk hier de video waarin de docent uitlegt wat Tai Chi is en wat je er aan kunt hebben.

Gevorderden cursus Tai Chi
Voor iedereen die deel 1 van onze Tai Chi vorm onder begeleiding kan uitvoeren en zich verder wil ontwikkelen, of al wat ervaring met Tai Chi heeft. Je leert deel 2 van de Tai Chi vorm, en je verdiept je verder in de principes van de Tai Chi en het bewust geconcentreerd bewegen 

Docent: Edwin van der Laan
14 lessen van 1 uur kosten € 50,- inschrijven

€ 50
JE FRANS OPHALEN
€ 30

Woensdag 14.00-16.00 uur 
Data: 4 oktober t/m 8 november 

Dit seizoen kunnen we weer frans aanbieden. Daarbij gaan we uit van een minimale middelbare school basis waar we weer leven in gaan blazen. Het accent zal liggen op het frans spreken in dagelijkse situaties. Onze docent is een native speaker en zij wil de uitdaging aangaan om jullie weer op weg te helpen. We
beginnen met 6 lessen en als het bevalt kunnen we nog verlengen. 

Docent: Fina Kureeman
6 lessen van 90 minuten € 30,- inschrijven

€ 30
HAAL MEER UIT JE MOBIEL
€ 15,-

Woensdag 10.00 - 12.00 uur 
Data: 8, 15, 22 november

Wil je beter leren werken met je mobiele telefoon? Doe mee aan de cursus 'Haal meer uit je mobiele telefoon'. Aan bod komt: hoe installeer ik apps? Hoe maak en bewerk ik foto’s? Wat kun je met WhatsApp? Hoe zoek ik op internet? En hoe internet ik veilig? Er is ook ruimte voor uw eigen vragen. We doen dit in een een groepje van maximaal 8 personen en we hanteren een rustig tempo.

Docenten Ilona en Mara van Theek 5
3 lessen van 2 uur € 15,- inschrijven

€ 15,-
VAL PREVENTIE
€ 15,-

Woensdag 14.00-15.00 uur
Data: 27 sept t/m 11okt

Een ongelijk stoepje, een laatste traptrede niet goed gezien: een ongeluk zit in een klein hoekje. Soms met vervelende langdurige blessures tot gevolg. Bij val preventie leer je hoe je in balans kunt blijven zodat vallen
voorkomen wordt. In deze 3 bijeenkomsten leer je de techniek, die daarna nog wel geoefend moet worden, zodat het een automatisme wordt.

Docent: Jose van Hasteren
3 lessen van 1 uur €15,- inschrijven

€ 15,-
ZENTANGLE
€ 25,- / 8,-

Woensdag 14.00-16.00 uur 
Kennismakingsworkshop: 25 oktober
Data cursus: 1 nov t/m 15 nov

Zentangle is een abstracte meditatieve tekenkunst, bedacht en ontwikkeld door Maria Thomas en Rick
Roberts uit de USA. Als je naar de tekeningen kijkt, lijken ze soms heel ingewikkeld, maar ze zijn eenvoudig te leren. Je tekent 'tangles', oftewel patronen. Tekenervaring is niet nodig en de inspiratie komt vanzelf. 
Zentangle is genoemd naar de Japanse vorm van Boeddhisme: de zoektocht naar leegte, wijsheid en stilte. Een heerlijke manier om je te ontspannen met ook nog verbluffende resultaten. (Je moet zelf een dunne fineliner en een zacht potlood meenemen)

Docent : Hellen Hurkens ( gecertificeerd Zentangle docent)
1 kennismakingsworkshop van 2 uur € 8
3 lessen van 2 uur € 25,- inschrijven

€ 25,- / 8,-
Leer fotograferen bij de Pannehoef
BETERE FOTO’S MAKEN BEGINNERS
€ 45

Vrijdag 14.00- 16.00 uur
Data: 1 keer per twee weken: 22 sept, 6 okt, 20 okt, 3 nov, 17 nov en 1 dec
Ben je in het bezit van een mooie spiegelreflex of systeem camera en wil je de mogelijkheden van de camera beter benutten, dan is deze cursus iets voor  je.
Gerard behandelt de basisbegrippen van de fotografie, sluitertijden, diafragma, iso waarden, witbalans en compositie.
In  de zes lessen gaan we dit leren door wat theorie, foto opdrachten voor thuis en bespreking van de gemaakte opdrachten. In een van de lessen gaan we samen op locatie fotograferen. Dus als je een nieuwe camera hebt of je wilt de camera die je te weinig gebruikt beter leren gebruiken, meld je dan aan!

Docent: Gerard Kievits
6 lessen van 2 uur €45,- inschrijven

€ 45
FOTOSHOPPEN BASISCURSUS
€ 40

Vrijdag 14.00-16.00 uur 
Data: 1 keer per twee weken: 29 sept, 13 okt, 27 okt, 10 nov en 24 nov
Je digitale foto’s verbeteren en bewerken, je leert het in deze cursus. Met het programma Photoshop Elements behandelen we de onderwerpen bestandsformaat, helderheid, contrast, klonen, retoucheren, lagen, uitsnijden en fotocollages met teksten maken.
Je hebt alleen een laptop nodig en het computerprogramma Photoshop Elements van Adobe.

Docent: Gerard Kievits,
5 lessen van 90 minuten € 40,- inschrijven

€ 40
JE DUITS OPHALEN
€ 30

Vrijdag 14.00- 15.30 uur 
Data: 29 sept t/m 17 nov  (13 okt en 27 okt geen les)
“Hallo, wie geht es Ihnen?“ Deze zin verstaan we nog wel, maar hoe ver komen we in het gesprekje hierna? Voor het eerst in ons programma bestaat de gelegenheid om je Duits op te halen. Helena Wedig, in Duitsland geboren en getogen, zal de bijeenkomsten begeleiden. Iedere les wordt begonnen met een verhaal. Daarmee  trainen we  de luistervaardigheid) en in het tweede deel volgt een gesprek, naar aanleiding van dit
verhaal. Daarmee trainen we de spreekvaardigheid.

Begeleiding: Helena Wedig
6 bijeenkomsten van 90 minuten € 30,- inschrijven

€ 30
IEDERE DONDERDAG ALTIJD WAT TE DOEN

Die houden we er in. Je kan bij Pannehoef iedere donderdag terecht voor een leuke activiteit.  Dat betekent:

  • Eerste donderdag van de maand : beeldende activiteit
  • Tweede donderdag van de maand: concertje
  • Derde donderdag van de maand: verhalen met passie
  • Vierde donderdag van de maand: film.

Informatie hierover vindt je (binnenkort) in het activiteitenprogramma.  

Net zoals al onze activiteiten zijn ook de donderdagactiviteiten in ons tijdelijk onderkomen Arendshof 2 (tegenover van Haren).  

Bekijk hier ons programmaboekje voor het najaar 2023. Een aantal data van de cursussen en activiteiten zijn gewijzigd. Op onze website staan de actuele data.

Scroll naar boven