Programma

Naast de cursussen organiseren we ook een groot aantal losse activiteiten en is er vrijwel iedere dag iets te doen. Allemaal dingen waar je ’s avonds niet meer de deur voor uit hoeft. Overdag naar de film, een concertje of luisteren naar een interessant verhaal. Meedoen aan een beeldende activiteit of lekker sportief samen wandelen en daarna lunchen. En met elkaar nog even napraten met een kopje koffie. Bekijk in de kalender de vele mogelijkheden die er zijn. Een groot aantal activiteiten zijn gratis en kun je binnen komen lopen. Bij andere activiteiten is het nodig om van te voren te reserveren.

Tijden in het programmaboekje kunnen zijn gewijzigd. Op de website vind je de actuele data en tijden! 

Let op! Al onze activiteiten zijn in ons tijdelijk onderkomen Arendshof 2 (tegenover van Haren)

PROGRAMMA NOVEMBER

 • SAMEN WANDELEN

  Iedere dinsdag om 11.00 uur 
  Het is gezond, gezellig en laagdrempelig. Iedereen kan meedoen en je kan gewoon aansluiten wanneer je wil. De wandelingen duren ongeveer 30 tot 60 minuten. Omdat de Pannehoef wordt verbouwd verzamelen we nu bij Brasserie Woods (Veekestraat 19). Na de wandeling kan er door de liefhebber geluncht worden in Arendshof 2, ons tijdelijk onderkomen. Hiervoor moet je wel even reserveren.

 • SAMEN LUNCHEN

  Iedere dinsdag om 12.30 uur
  Een bekend gezegde in Oosterhout: Eerst eten. Dat kan nu ook bij Pannehoef tussen de middag. Er is er altijd gezelschap. Je kunt dus alleen komen of iemand meenemen.
  Kosten voor de lunch €4,00. Inschrijven kan tot maandag 12.00 uur via inschrijven@pannehoef.com 

 • AAN DE SLAG MET BEELDENDE TECHNIEK

  Donderdag 2 november 14.30 uur
  Iedere eerste donderdag van de maand gaan we lekker aan de slag met iedere keer een andere beeldende techniek en ander materiaal. Ervaring is niet nodig, gewoon lekker doen
  Docent: Kim van Damme
  Per les €3,50 Reserveren via  inschrijven@pannehoef.com

  UPDATE: Helaas zit deze workshop vol. De volgende beeldende techniek workshop is op 7 december. 

 • PUBQUIZ 'BIJ DE TIJD'

  pubquizVrijdag 3 november van 15.00 tot 17.00 uur
  Welke partijen zitten er in het college van burgemeester en wethouders van Oosterhout? Wat hebben deze 5 onderwerpen met elkaar te maken? Wat de één niet weet, weet de ander misschien. We hebben geen vast teams, dus je kunt altijd ergens aanschuiven. De teams worden worden samengesteld aan het begin van de quiz. We gaan niet voor de winst, maar voor het plezier. Kom gewoon eens kijken!
  Quizmasters: Arnold Seesink en Jaques Uitterhoeve. Inschrijven niet nodig, deelnemen is gratis. 

 • SAMEN ETEN

  Dinsdag 7 november 18.00 uur
  Iedere eerste dinsdag van de maand eten we lekker samen. Bij Samen Eten is er altijd gezelschap. Je kunt alleen komen en toch gezellig met anderen eten, maar je kunt ook samen met iemand komen. Het is altijd weer verrassend wat er op tafel komt, maar lekker is het zeker. Er is een hoofdgerecht en een heerlijk toetje. En soms ook nog een klein optreden tussen door.
  Reserveren kan via samenetenoosterhout@gmail.com. Maaltijd €6,- (exclusief drankjes).

 • QUILT BEE

  Woensdag 10.00 - 1200 uur om de week (8 en 22 november)
  Een Quilt Bee houdt in dat je gezellig samen aan je eigen quilt werkt. Neem je werkstuk mee en sluit je aan. Ervaren of minder ervaren, het maakt niet uit, je kunt leren van elkaar en ideeën opdoen. 
  Inschrijven niet nodig, deelnemen is gratis.

 • MUZIKAAL OPTREDEN BILOUTE

  BiloutteDonderdag 9 november vanaf 14.30 uur 
  Deze donderdagmiddag komt de band Biloute optreden. Dit is een folk en countryband maar zij schuwen ook de popmuziek niet. De vier enthousiaste muzikanten zijn van vele muziekmarkten thuis en er komen liedjes langs in het Engels, Nederlands en Frans.
  Entree € 6,- Vergeet niet te reserveren via een mailtje naar  inschrijven@pannehoef.com 

   
 • MEEZINGCONCERT

  Zondag 12  november vanaf 15.00 tot 17.00 uur 
  Troubadour Theo van Drunen organiseert een meezingconcert vol nostalgische hits. Liedjes van diverse decennia in het Nederlands, Engels en Frans, met teksten op een groot scherm. Theo's passie voor meezingen deelt hij met het publiek, en iedereen is welkom om volop mee te zingen. Omdat winkelcentrum Arendshof op zondag gesloten is, wordt het publiek verzocht langs de “artiesteningang” naar binnen te gaan. Dat is het adres Arendshof 208, te bereiken via de Rulstraat. De entree is gratis.

   
 • VERHALEN MET PASSIE

  Donderdag 16 november van 14.30 uur 
  Iedere derde donderdag van maand hebben we een verhaal met passie. Iemand komt iets vertellen over zijn expertise of hobby. Deze keer gaat het over John R. Hij is Dromer, bouwer en verzamelaar. Bij deze naam zullen er misschien niet veel bellen baan rinkelen. Toch kent iedereen hem. Hij is zelfs heel beroemd en bezit een geweldige verzameling. Is uw nieuwsgierigheid geprikkeld, kom dan luisteren en geniet van een boeiende middag. De presentatie is van Harold Gosler.
  Entree is gratis. Reserveren niet nodig.

 • LAZY LATIN SUNDAY GEANNULEERD

  Zondag 19 november vanaf 15.00 uur - 19.00 uur 
  Deze editie is samen met die van december geannuleerd! Meer info vindt u hier.

 • FILM THE WHALE

  the whaleDonderdag 23 november mei 14.30  uur
  The Whale is zowel hartverwarmend als hartverscheurend. De regisseur Aronofsky maakt je onderdeel van een leven waar je van weg wilt kijken, maar dat je tot tranen toe beroert. De teruggetrokken leraar Engels lijdt aan ernstig overgewicht. Hij lijkt alles in zijn leven te zijn kwijtgeraakt. Toch probeert hij het contact met zijn 17 jarige dochter te herstellen. Branda Fraser won voor zijn acteerprestatie de Oscar voor de beste mannelijke hoofdrol in 2023.
  Kosten: 6,- Inschrijven via mailtje naar inschrijven@pannehoef.com.

 • ONTMOETINGSCAFÉ

  Zaterdag 25 november 19.00 uur - 00.00 uur
  Ben je alleenstaand of onlangs alleen komen te staan, dan is Pannehoef de plek om contacten te leggen en met gelijkgestemden iets leuks te ondernemen. We gaan er weer een gezellige avond van maken met muziek van D.J. IngridsOnly. Ook hebben we weer een verassingselement om makkelijker met elkaar in contact te komen. Kom gewoon eens langs!
  De entree is gratis. Stuur even een mailtje naar inschrijven@pannehoef.com dan weten we hoeveel mensen er komen. ('s avonds is de ingang achterom. Via de Rulstraat, achter de dancemasters of tegenover de kerk het straatje in. Dan is het bij de stalen deur met nummer 208) 

 • MOLLIES JAZZ CAFÉ

  Zondag 26 november vanaf 15.00 uur
  Een groot aantal bezoekers weet de weg naar deze gezellige zondagmiddag inmiddels te vinden. Er is goede muziek van de huisband Mollies Jazz Bunch.  Er is een een heerlijke sfeer. Oude muziek wordt letterlijk nieuw leven ingeblazen. Mollies Jazz Bunch is het huisorkest, dat de vrolijke jaren 20 laat herleven, daarin bijgestaan door een sfeervolle entourage met beelden uit die tijd en gastsolisten.
  Entree is gratis

  Naast het optreden van Mollies is er ook gelegenheid om het beeldende werk van Mieke van Os te zien. Mieke werkt in verschillende stijlen, soms figuratief en soms abstract. Naast de schilderijen is er ook
  ruimtelijk werk te zien zoals sculpturen, installaties en wandobjecten.

 • AAN DE SLAG MET BEELDENDE TECHNIEK: TEKENEN

  Donderdag 30 november 14.30 uur
  Van een goed idee naar een eerste opzet. Elke tekening begint met een goed idee. Maar hoe ga je dan verder?  In een paar uur leert Adrie Kersten, schilder- en tekendocent, je anders te kijken en van je goede idee een compositie te maken.  Vervolgens leer je zelf de hoofdlijnen op papier vast te leggen.
  Kosten: €3,50 Deze workshop zit helaas vol. 

PROGRAMMA DECEMBER

 • PUBQUIZ 'BIJ DE TIJD'

  pubquizVrijdag 1 december van 15.00 tot 17.00 uur
  Welke partijen zitten er in het college van burgemeester en wethouders van Oosterhout? Wat hebben deze 5 onderwerpen met elkaar te maken? Wat de één niet weet, weet de ander misschien.We hebben geen vast teams, dus je kunt altijd ergens aanschuiven. De teams worden worden samengesteld aan het begin van de quiz. We gaan niet voor de winst, maar voor het plezier. Kom gewoon eens kijken!
  Quizmasters: Arnold Seesink en Jaques Uitterhoeve. Inschrijven niet nodig, deelnemen is gratis. 

 • Sint Salabim

  SINTERKLAAS MUSICAL

  Zaterdag 2 december 11.00 uur en 14.00 uur
  Tover Piet wil aan de Sint zijn nieuwe truc laten zien. De truc heet ‘verdwijn en verschijn’. Maar dat loopt mis. De Sint verdwijnt, maar komt niet meer terug. Niemand kan hem meer vinden. Komt de Sint nog wel terug? Of zal hij voor altijd verdwenen zijn? En wie is dat gekke persoon op blote voeten toch? Benieuwd hoe het afloopt? Kom kijken.
  Omdat we graag zoveel mogelijk kinderen de kans willen geven om te komen kijken, zou het fijn zijn als er per boeking slechts 1 volwassene de kinderen begeleidt. . Kaartjes kopen kan hier.
  Entree: € 8,00 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen.

 • SAMEN WANDELEN

  Iedere dinsdag om 11.00 uur 
  Het is gezond, gezellig en laagdrempelig. Iedereen kan meedoen en je kan gewoon aansluiten wanneer je wil. De wandelingen duren ongeveer 30 tot 60 minuten. Omdat de Pannehoef wordt verbouwd verzamelen we nu bij Brasserie Woods (Veekestraat 19). Na de wandeling kan er door de liefhebber geluncht worden in Arendshof 2, ons tijdelijk onderkomen. Hiervoor moet je wel even reserveren.

 • SAMEN LUNCHEN

  Iedere dinsdag om 12.30 uur
  Een bekend gezegde in Oosterhout: Eerst eten. Dat kan nu ook bij Pannehoef tussen de middag. Er is er altijd gezelschap. Je kunt dus alleen komen of iemand meenemen.
  Kosten voor de lunch €4,00 Inschrijven kan tot maandag 12.00 uur via inschrijven@pannehoef.com 

 • SAMEN ETEN

  Dinsdag 5 december 18.00 uur
  Iedere eerste dinsdag van de maand eten we lekker samen. Bij Samen Eten is er altijd gezelschap. Je kunt alleen komen en toch gezellig met anderen eten, maar je kunt ook samen met iemand komen. Het is altijd weer verrassend wat er op tafel komt, maar lekker is het zeker. Er is een hoofdgerecht en een heerlijk toetje. En soms ook nog een klein optreden tussen door.
  Reserveren kan via samenetenoosterhout@gmail.com. Maaltijd €6,- (exclusief drankjes).

 • AAN DE SLAG MET BEELDENDE TECHNIEK

  Donderdag 7 december 14.30 uur
  Iedere eerste donderdag van de maand gaan we lekker aan de slag met iedere keer een andere beeldende techniek en ander materiaal. Ervaring is niet nodig, gewoon lekker doen
  Docent: Kim van Damme
  Per les €3,50 Reserveren via  inschrijven@pannehoef.com

 • QUILT BEE

  Woensdag 10.00 - 1200 uur om de week (6 en 20 december)
  Een Quilt Bee houdt in dat je gezellig samen aan je eigen quilt werkt. Neem je werkstuk mee en sluit je aan. Ervaren of minder ervaren, het maakt niet uit, je kunt leren van elkaar en ideeën opdoen. 
  Inschrijven niet nodig, deelnemen is gratis.

 • LAZY LATIN SUNDAY

  Zondag 10 december vanaf 15.00 uur - 19.00 uur 
  De matinee gaat ondanks eerdere berichten door. Tijdelijk in de foyer van Theater de Bussel. . Meer info vindt u hier.

 • MUZIKAAL OPTREDEN DUO CELIO ROBERTO SILVA EN OLAF KEUS

  Donderdag 14 december vanaf 14.30 uur 
  Tot onze grote spijt heeft Linda Wouters haar optreden af moeten zeggen. Maar we hebben een prachtig alternatief gevonden. Het Duo Celio Roberto Silva en Olaf Keus. Zij zullen u niet teleurstellen. Geniet van de warme stem van Célio Roberto Silva. Hij neemt je mee in vele Braziliaanse muziekstijlen. Het is swingen op de
  Samba, Bossa nova, Forró en MPB songs met muziek van o.a. Luiz Gonzaga, Gilberto Gil en de nieuwe funky sounds
  van Lenini uit het noordoosten van Brazilie. Zijn perfecte swing op de gitaar en ongelooflijk uitgebreid repertoire nemen
  je gegarandeerd mee naar het warme Brazilië. Celio laat zich vergezellen door de bekende drummer Olaf Keus, die zich met recht de Brazilië specialist mag noemen. Hij speelde onder meer met de Brazilaanse zangeres Ceumar en het Mike dell Ferro Trio en vele andere wereldmuziek groepen.
  Entree € 6,- Vergeet niet te reserveren via een mailtje naar  inschrijven@pannehoef.com 

 • KERSTTEA

  Woensdag 20 december 15.00 - 17.00 
  Na een succesvolle eerste editie, nodigen we iedereen weer uit om deze sfeervolle ontmoeting mee te maken. Leuk om je mede cursisten weer even terug te zien. De etagère zal weer gevuld zijn met een grote variatie van hartige en zoete hapjes met daarbij koffie of thee. Sophie Oltheten treedt op en zal met haar prachtige harpspel zorgen voor een mooie Kerstsfeer. 
  Entree € 10,- Je kan hier reserveren.

 • VERHALEN MET PASSIE: DE ENGELSE BAND GENESIS

  Genesis Donderdag 21 december van 14.30 uur 
  Iedere derde donderdag van maand hebben we een verhaal met passie. Iemand komt iets vertellen over zijn expertise of hobby. Deze keer is het de beurt aan Ingrid van Delft. Zij vertelt over de Engelse band Genesis. Het verhaal achter de progressieve rockgroep opgericht in 1967 die in de jaren zeventig naam maakte in de avant-garde van de popmuziek met haar dramatiek en zwarte humor. In de jaren tachtig met Phil Collins als leadzanger, gooide zij het roer volledig om met toegankelijker werk, wat de band vele hits opleverde. Ingrid neemt je mee in de geschiedenis achter deze band aan de hand van bijzondere verhalen ondersteund met zeldzame geluids- en filmfragmenten..
  Entree is gratis. Reserveren via mailtje aan inschrijven@pannehoef.com

 • KERSTFILM VOOR DE HELE FAMILIE: MIDDEN IN DE WINTERNACHT

  Donderdag 28 december 14.00 uur 
  Buiten is het misschien wel guur en koud. Wat is er dan lekkerder dan een heerlijke kerstfilm bekijken. De tienjarige Max ontdekt een eland in de schuur die door het dak is gevallen. Eland Moos, is de testpiloot voor de Kerstman, maar is de kerstman kwijtgeraakt. Max en Moos gaan de kerstman zoeken, zodat alle pakjes nog op tijd bezorgd worden. Een Nederlandse film met Jelka van Houten en Jeroen van Koningsbrugge. 
  Reserveren kan hier. Houd de website en Facebook in de gaten voor meer nieuws! Entree €5,-

Regelmatig organiseren we concerten of andere culturele activiteiten in de breedste zin van het woord. Er komen regelmatig activiteiten bij in dit overzicht. Dus houdt deze pagina in de gaten!

Wil je zelf, met je groep of band, komen optreden, dat kan. Of heb je iets moois gezien dat in ons programma zou passen. Stuur een mailtje naar info@pannehoef.com en je hoort van ons.

Scroll naar boven