Salsa matinee gaat weer van start 17 september 2023

Lazy Latin Sunday weer van start zondag 17 september 2023 om 15.00 uur
Zoals bekend wordt onze Pannehoef verbouwd. De verbouwing zal ca. een jaar gaan duren. Als alternatieve locatie hebben wij van de gemeente Oosterhout de beschikking gekregen over enkele leegstaande winkelpanden in het winkelcentrum Arendshof II. Wij hebben inmiddels vastgesteld dat wij onze Salsa matinee in de beschikbare ruimtes inclusief de passage van het winkelcentrum kunnen houden. Dat kan echter niet op de 4e zondag van de maand die wij gewend waren. Dit komt omdat het dan (meestal) koopzondag is in het winkelcentrum. Daarom hebben wij de Salsa matinee verplaatst naar de 3e zondag van de maand. We starten hier 17 september 2023. De muziek tijdens deze matinees wordt weer verzorgd door onze vertrouwde DJ Marian, die de heerlijkste Salsa’s, bachatas merengues en andere Latin muziek zal draaien.
De entree blijft gratis en ook onze horecaprijzen zijn onveranderd. Als u met de auto komt kunt u parkeren in de parkeergarage boven het winkelcentrum (kosten € 1,50 per uur). Op zondags is het ook toegestaan gratis te parkeren in de omliggende straten of op het parkeerterrein aan de Slotjes waarna het 5 minuten lopen is naar het winkelcentrum. Ons voorlopig tijdelijke adres is Arendshof 208, 4901NG Oosterhout.

Ontmoetingscafé september gaat niet door

Helaas moeten we meedelen dat in tegenstelling tot eerdere berichtgeving, het ontmoetingscafé op 30 september niet door gaat.

Het volgende ontmoetingscafé is op 28 oktober van 19.00 uur tot 00.00 uur.

De avond is speciaal bedoeld voor mensen die alleenstaand zijn. Dus ben je alleenstaand? Dan is de Pannehoef de plek om contacten te leggen met gelijkgestemden. Iedere vierde zaterdag van de maand gaan de voetjes van vloer. Er is altijd een DJ met muziek uit de zestig, zeventig en tachtiger jaren. Veel bekende nummers komen langs waarbij je vast niet op je stoel kunt blijven zitten. Wil je 28 oktober ook komen, lekker dansen met nieuwe mensen? Stuur dan even een mailtje naar inschrijven@pannehoef.com. De entree is gratis.

Kijk ook eens bij alle onze andere activiteiten. Want ook er zijn vele meer leuke activiteiten waar je natuurlijk ook gewoon alleen kunt komen, zoals de pubquiz!

Pannehoef opent 10 september haar deuren in Arendshof

OOSTERHOUT – Het centrum voor cultuur Pannehoef opent op 10 september haar deuren in winkelcentrum Arendshof. De Pannehoef moet tijdelijk verhuizen, omdat het pand wordt verbouwd en verduurzaamd. Wekenlang is er door vrijwilligers gewerkt om winkelruimtes om te bouwen naar een cultureel centrum.

“Er was hier helemaal niets”, vertelt Peter Bergs. Hij heeft als vrijwillige coördinator de verhuizing georganiseerd. “Het klusteam van het Openluchttheater is samen met Frans Welschen uit ons verhuisteam en anderen die af en toe kunnen aanhaken al weken aan het werk. Nu staat er een keuken, is er een bar en alles is aangesloten en ingericht. Straks kunnen heel veel mensen hier weer terecht om hun hobby te beoefenen, dingen te ondernemen en elkaar te ontmoeten. Het is ongelooflijk als je ziet wat er in korte tijd hier voor elkaar is gebokst.”

Stroomversnelling
De afgelopen twee maanden stonden voor Pannehoef in het teken van de verhuizing naar hun nieuwe tijdelijke locatie. Nadat de gemeenteraad op 23 mei besloot om Pannehoef te renoveren en te verduurzamen, is alles in een stroomversnelling gekomen. In afwachting van de komst van het nieuwe gemeentehuis in 2026 kan de Pannehoef gebruik maken van leegstaande ruimtes in Arendshof. Maar dat betekende wel dat locatie aan de Wilhelminalaan helemaal leeg moest.

De verhuizing was een enorme operatie die is aangestuurd door het in allerijl opgerichte vrijwillige verhuisteam. “Het was een gigantische klus. We moesten niet alleen alles verhuizen, maar ook een hele nieuwe locatie opbouwen”, aldus Bergs. “We hebben nu een algemene ruimte met een mooie
bar en zitgelegenheid. Dan is er nog een repetitieruimte voor bandjes, een crealokaal, een danslokaal, een filmzaal en een opslagruimte.” Ook de Heemkundekring en de Nachtegalen zijn meeverhuisd en hebben hun eigen ruimtes in de nieuwe locatie.

Open Huis
Zondag 10 september is de opening. Iedereen is welkom om met eigen ogen de nieuwe locatie in Arendshof te bekijken. Vanaf 13.30 uur staat de koffie klaar. Ook kun je dan een programmaboekje krijgen met de activiteiten en cursussen die er worden aangeboden. Om 15.00 uur is er een optreden van de souldames Bedazzeld.

Geen Lazy latin Sunday op 25 juni as.

Zoals wellicht bekend wordt onze  Pannehoef binnenkort verbouwd. De gemeente Oosterhout heeft daartoe opdracht gegeven en de verbouwing zal binnenkort starten.

Tijdelijk zullen veel (kleinere) activiteiten worden ondergebracht in Winkelcentrum Arendshof. De gemeente heeft daarvoor een aantal winkelpanden aan ons ter beschikking gesteld.

Echter voor de grotere evenementen van ons, zoals de Salsa Matinee, die iedere maand worden gehouden  zijn die ruimtes vooralsnog ongeschikt. Wij zijn druk op zoek naar alternatieven. Zodra daar een besluit over is genomen,  zullen wij dat ruim bekend maken. Wij verwachten vanaf de 4 e zondag van juli weer de matinee te kunnen organiseren maar dan voorlopig op een andere locatie totdat de verbouwing gereed is.

Helaas moeten wij daarom onze Salsa matinee  genaamd Lazy Latin Sunday van 25 juni as. annuleren.

Geen Jazzcafé in mei.

Toegegeven, we waren misschien iets te enthousiast met de aankondiging. Want in de laatste nieuwsbrief staat dat er nog een Molly’s jazzcafé in mei is. Maar helaas was de laatste van het seizoen al in april.

Er zijn gelukkig nog wel genoeg andere activiteiten, zoals het optreden van Lynn Mae op 11 mei om 14.30 uur. Zeer de moeite waard! Wie weet zien we je dan!

Kijk voor alles wat er te doen is bij programma.

Scroll naar boven